Ispanija – šalis, kurioje vynuogynais apsodinta daugiausiai ploto Pasaulyje – daugiau nei milijonas hektarų (palyginimui, Prancūzijoje 836 tūkstančiai hektarų, Italijoje 625 tūkstančiai hektarų). Vynuogynai įsilieja į Ispanijos kraštovaizdį ir dengia šalį nuo vėjuotos šiaurės vakarinės pakrantės skalaujamos Atlanto vandenyno iki Viduržemio jūros Ispanijos rytuose. Vyno stiliai, kuriuos galime rasti Ispanijoje, tiesioginis ypač įvairios šalies geografijos atspindys. Populiariausi raudonojo vyno regionai yra Rioja ir Ribera del Duero, puikūs baltieji vynai gaminami Rias Baixas, Rueda bei Penedes regionuose.

DOC Rioja – žymiausias ir populiariausias raudonojo vyno regionas Ispanijoje. Jeigu Jums patinka Cabernet Sauvignonstruktūra bei Grenache vynuogių vaisiškumas, tuomet Rioja regionas būtent Jums! Rioja’oje vynai klasifikuojami pagal brandinimo ąžuolo statinėse bei buteliuose laiką. Jaunas vynas (isp. Roble ar Joven) gali būti trumpai brandintas ąžuolo statinėse arba visiškai nebrandintas, Crianza – brandintas iki metų statinėse bei bent metus buteliuose, Reserva – brandintas iki metų statinėse ir bent dvejus metus buteliuose, Gran reserva – brandinamas bent dvejus metus statinėse ir bent trejus metus buteliuose.

DO Ribera del Duero – vienas dinamiškiausių ir sparčiausiai augančių Ispanijos raudonojo vyno regionų esantis į šiaurę nuo Madrido prie Duero upės. Puikūs šiame regione iš tempranillo (arba tinto fino, kaip jos vadinamos vietinių) vynuogių gaminami vynai pasižymi pilnu kūnu, gilia spalva ir išskirtiniu skoniu. Kartais tempranillo maišomos su cabernet sauvignonmalbec arba merlot vynuogėmis, kad vynui priduoti dar daugiau kompleksiškumo. Crianza – bent 24 mėnesius brandinti vynai, iš jų bent 12 mėnesių ąžuolo statinėse; Reserva – bent 36 mėnesius brandinti vynai, iš jų bent 12 mėnesių ąžuolo statinėse; Gran Reserva – bent 60 mėnesių brandinti vynai, iš jų bent 24 mėnesius ąžuolo statinėse.

DO Rias Baixas – tai regionas šiaurės vakarų Ispanijoje netoli Atlanto vandenyno, kuriame gaminamas žinomiausias ir kokybiškiausias Ispaniškas baltasis vynas iš Albarino rušies vynuogių (Albarino sudaro daugiau negu 90% visų baltųjų vynų). Vėsus klimatas, žemo derlingumo vynuogynai bei taikomos modernios vyndarystės technologijos leidžia vietiniams vyndariams gaminti šiuos vaisiškus, gyvus vynus, kurie paprastai pasižymi abrikosų, persikų, kriaušių ir žalių obuolių aromatais. Pastaraisias metais DO Rias Baixas ypatingai sparčiai populiarėja JAV.

DO Rueda – populiarus Ispanijos baltojo vyno regionas, esantis į šiaurės vakarus nuo Madrido, kuriame vynas dažniausiai gaminamas iš Verdejo rūšies vynuogių (taip pat leidžiama Viura ir Sauvignon Blanc). Vynuogynai plyti lygumose maždaug 600 – 800 metrų virš jūros lygio aukštyje, kontinentinio klimato zonoje. Iš Verdejo vynuogių pagaminti vynai pasižymi šviežumu, rūgštumu bei turtingu kūnu, jaučiami citrusinių vaisių, mineralų bei meliono aromatai.

DO Penedes – tai vienas seniausių Europoje vyno regionų, esantis Katalonijoje, visiškai netoli Barcelonos, šiek tiek į pietus Viduržemio Jūros pakrante. Lygumos prie Viduržemio jūros bei aukšti kalnai giliau regione, leidžia gaminti kokybiškus išraiškingus labai plataus spektro vynus – dažniausiai regione sutinkamos šios baltosios vynuogės: Xarel·loMacabeu ir Parellada, kartais ChardonnayRieslingSauvignon Blanc; raudonasis vynas gaminamas iš GarnatxaSyrahMerlotMonastrell ir kitų vynuogių. Tai regionas, kuriame taip pat gaminami žymiausi Ispanijos putojantys vynai – CAVA.

Mes turime visų aukščiau minėtų regionų vynų. Turime ir nebrangių tipinių šių regionų vynų, ir kiek brangesnių žinomiausių regiono vyndarių gamintų bei tarptautiniais apdovanojimais apdovanotų ir ekpertų aukštai įvertintų vynų. Kreipkitės mūsų kontaktų skiltyje nurodytais kontaktais.